Blog

 

Hoe u uw organisatie klaarmaakt om de AI-ladder te beklimmen

Datareplicatie

Hoe u uw organisatie klaarmaakt om de AI-ladder te beklimmen

Datagedreven werken (en dus de inzet van Artificial Intelligence) kan volgens de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek1 nog wel een boost gebruiken. Veel bedrijven herkennen de mogelijkheden van AI, maar om deze technologie naar een hoger niveau te tillen, moet de beschikbaarheid van kwalitatief goede data verbeteren. Het koppelen van data uit verschillende bronnen en het gebruiksvriendelijk ontsluiten van data, is meestal de grote uitdaging. In deze blog leest u hoe u waarde haalt uit data en de voordelen van AI optimaal benut: nieuw mogelijkheden, gemak, en besparing van tijd en geld.

Organisaties hebben vaak een schat aan informatie in huis. Het is de kunst om waarde uit die data te halen. Waarde die uw business verder helpt. De cloud maakt het om te beginnen technisch mogelijk om de alsmaar stijgende hoeveelheid data op te vangen. Met voldoende data, de juiste technologie en een goed werkend algoritme, wordt het mogelijk trends te ontdekken.

Verder zorgt de toenemende rekenkracht van computers ervoor dat analisten zich niet tot een steekproef hoeven te beperken maar alle data kunnen gebruiken voor een analyse2. In de retail bijvoorbeeld, valt dus met meer zekerheid te voorspellen wat het resultaat is als een bepaald product in het schap wordt gelegd.

Wil data voorspellende waarde krijgen dan moet die wel opgeschoond en geschikt gemaakt zijn voor analyse. Daarbij hoort ook dat data gelabeld wordt. Dat betekent informatie toevoegen, bijvoorbeeld over wat er op een foto te zien is (een kat of een hond). Op die manier leren systemen patronen herkennen. In dit geval leert de machine diersoorten determineren.

Security van data is ook een belangrijk item:  zeker bij ontsluiten van privacygevoelige data is het belangrijk om te bepalen wie toegang tot bepaalde informatie heeft. Een datalek kan hoge boetes tot gevolg hebben.

 

Hoe maakt u ook ongestructureerde data beschikbaar?

Er is een dataplatform dat het makkelijk maakt om data te verzamelen, te organiseren en analyseren. U stoomt er uw data klaar mee voor AI, of die data nu gestructureerde als of ongestructureerd is. Met deze oplossing maakt u de volgende stap met data en cloud. Met vijf belangrijke onderdelen brengt u de digitale transformatie van uw onderneming in een stroomversnelling:

  • Data: sneller en eenvoudiger analyses te doen op hun data.
  • Applications: applicaties moderniseren, bouwen, uitrollen en uitvoeren.
  • Integration: applicaties, data en clouddiensten te laten samenwerken en integreren.
  • Automation: bedrijfsprocessen en beslissingen automatiseren.
  • Multicloud Management: een dashboard dat inzichten biedt en acties kan uitvoeren in elke cloud.

Een dataplatform dat helpt om data beschikbaar te maken voor AI. De digitale transformatie komt daardoor in een stroomversnelling. De oplossing maakt de weg vrij om de AI-ladder stap voor stap te beklimmen:

  1. Data verzamelen: breng elk type data samen, ongeacht uit welke bron het komt.
  2. Data managen: bepaal welke data veilig is en wie er toegang toe heeft.
  3. Analyseren: bouw een model dat voorspellingen kan doen.
  4. Implementeren: zet AI aan het werk.

Alles in één oplossing?

Dit dataplatform maakt dus integratie, orkestratie en beheer van gegevens eenvoudig. Organisaties kunnen hierdoor hun infrastructuur voor data en analyses snel moderniseren. Daardoor komen ze tot betere inzichten die helpen om beter onderbouwde beslissingen te nemen. De grote kracht van het platform is dat onderdelen makkelijk aan en uitgezet kunnen worden. U betaalt naar gebruik.
Het regelt de integratie van onderdelen zelf. Daardoor is het mogelijk om in korte tijd processen te automatiseren en nieuwe, slimme toepassingen te introduceren.

Volgens Forrester3 kunnen ontwikkelaars al binnen een paar dagen aan de slag met toepassingen die waarde uit data halen. Een onderneming in de financiële sector slaagde er op die manier in klanten een mobiele app te bieden, die hen op AI gebaseerde inzichten verschaft, bijvoorbeeld over het verloop en impact van beurskoersen. Bedrijfskritische data blijft ondertussen veilig achter de firewall.

Meer weten over data integreren en uw next step in analyse/AI in één dataplatform? Download dan ons e-book ‘Hoe een dataplatform uw business versnelt’ of neem contact met ons op. 

1 https://www.nwo.nl/documents/enw/rapport-ai-voor-nederland-vergroten-versnellen-en-verbinden

2 https://financieel-management.nl/artikel/big-data-analytics–betekenis-en-voorbeelden

3 https://www.forrester.com/report/The+Forrester+Wave+Enterprise+Insight+Platforms+Q1+2019/-/E-RES141393

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Vul het formulier in, of neem vrijblijvend contact op met:

Erwin Wolters
Business Unit Manager
E: erwin.wolters@advancedprograms.nl
T: +31 (0)88 400 2300

Neem hier contact met ons op

© 2019 | Advanced Programs | Privacy Statement