Blog

 

Hoe Advanced Programs data uit verschillende bronnen beschikbaar maakt voor mobiele apps

Datareplicatie

Hoe Advanced Programs data uit verschillende bronnen beschikbaar maakt voor mobiele apps

Hoe krijg je het voor elkaar om gegevens uit verouderde, maar nog prima werkende systemen te ontsluiten voor gebruik op een mobiele app? Zie al die bronnen waarin data liggen opgeslagen maar eens te koppelen. Advanced Programs slaagde erin om dit voor een grote verzekeraar te realiseren. In deze blog leggen we uit hoe dat ging.

Klantvraag

Het was de wens van de verzekeraar om klanten meer gemak te bieden, met diverse mobiele apps. De verzekeraar wilde ook innovatief zijn en meegaan in de digitaliseringstrend, door bepaalde services 24 uur per dag beschikbaar te stellen.

De uitdaging

Klantgegevens en polisvoorwaarden werden bewaard in verschillende (legacy) systemen. Het was de kunst die te koppelen, zodat data kon worden gecombineerd. Want als iemand de app opent, moeten natuurlijk wel de juiste gegevens bovenkomen.

Onze aanpak

Advanced Programs koos voor datareplicatie als oplossing. Hoe was de werkwijze?

  • Data uit verschillende bronnen werd gekopieerd naar één doelbestemming: de operationele hub. Dat is een opslagsysteem dat Analytics en AI ondersteunt. Een data hub is niet primair ontwikkeld om data op te slaan maar om data te delen. In dit geval komt data vanuit de hub beschikbaar voor gebruik in de apps, omdat elke wijziging in de bron daar synchroon in wordt gespiegeld.
  • Advanced Programs gaf advies over alle stappen rondom de implementatie
  • Advanced Programs doet het beheer van de replicaties, de verzekeraar hoeft zich daar geen zorgen over te maken. De beschikbaarheid is 24/7 gewaarborgd.

Hoe onze klant onze oplossing ervaart:

“De operationele data-hub stelt ons in staat om data op tijd te leveren voor iedere nieuwe app. Eerder lukte het niet om data eenvoudig beschikbaar te maken. Ook doordat iedere app een eigen model en een eigen database heeft. Met de datahub is dit opgelost”.

Enterprise architect bij de verzekeraar.

Resultaat

Data is nu met een minimale vertraging beschikbaar voor verdere verwerking in de data hub. Klanten van de verzekeraar treffen nu alles wat ze willen weten aan de in de app die een soort ‘mijn..-‘omgeving biedt.

Conclusie

Het voorbeeld van de verzekeraar laat zien hoe datareplicatie het mogelijk maakt om gegevens uit meerdere bronnen over te brengen naar één doelbestemming, de operationele hub. Elke wijziging in de bron wordt daarin synchroon gespiegeld. De apps putten uit deze hub. De impact op bronsystemen is minimaal. Zodoende kan er gewoon worden doorgewerkt, zonder downtime of productieverlies. De verzekeraar ziet zijn wens vervuld: de service aan klanten is verbeterd doordat zij apps kunnen gebruiken.

Meer weten over datareplicatie? Lees in onze Technical Paper: Real-time informatie door datareplicatie hoe het precies werkt.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Vul het formulier in, of neem vrijblijvend contact op met:

Erwin Wolters
Business Unit Manager
E: erwin.wolters@advancedprograms.nl
T: +31 (0)88 400 2300

Neem hier contact met ons op

© 2019 | Advanced Programs | Privacy Statement