Blog

 

Digitaliseren en innoveren met een Microsoft-partner: zeven redenen om voor goud te gaan

Datareplicatie

Digitale disruptie klinkt als een buzzword, maar er zijn genoeg concrete voorbeelden. Wie maakt geen gebruik van dienstverleners als Netflix, Spotify of Gorillas? Disruptors werpen soms hele bedrijfstakken omver en worden vaak als bedreiging gezien. Maar digitale transformatie biedt ook kansen om de concurrentie voor te blijven. Daarom omarmen steeds meer organisaties slimme oplossingen van Microsoft. Nu Advanced Programs Gold Partner is, kunnen we u als geen ander helpen om deze succesvol in te zetten. In deze blog leest u daar meer over.

Organisaties willen klanten beter bedienen, verwachtingen overtreffen en bestelprocessen optimaliseren. Microsoft zien ze steeds vaker als krachtige partij die hen daarbij kan ondersteunen, met innovatieve techniek. Slimme oplossingen die applicaties en data uit diverse bronnen samenbrengen, zorgen bijvoorbeeld voor een compleet klantbeeld. Dit gebeurt vaak automatisch, waardoor foutgevoelig, handmatig knip-en-plakwerk tot het verleden behoort.

Wie datagedreven werkt, spot eerder businesskansen en brengt sneller nieuwe diensten en producten naar de markt. Het is cruciaal dat de onderliggende techniek altijd werkt. Klanten haken af als een app, website of portaal onbereikbaar is, of als de responstijd ook maar iets oploopt.

Moderniseren van IT is essentieel

Snel en flexibel om kunnen gaan met de veranderende markt vraagt veel van techniek. Moderniseren van de IT-infrastructuur is essentieel om aan alle eisen te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld door migratie naar de cloud en door het implementeren van een data-integratieplatform. Een data- integratieplatform maakt het makkelijk om mensen centraal en gecontroleerd toegang te geven tot data uit diverse bronnen, voor reporting en analytics.

Het grote voordeel van de cloud is dat deze zorgt voor schaalbaarheid. Er is dan altijd genoeg rekenkracht beschikbaar om IT betrouwbaar te laten werken. Meestal hanteren leveranciers een kosteneffectief pay-per-use-model. Het continu verbeteren en uitbreiden van software is bovendien bij de prijs inbegrepen.’

Het is niet nodig om in een keer compleet over te gaan naar de cloud. Dit kan ook stapsgewijs. Systemen die on-premise staan, kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn als archief. Soms draaien er nog applicaties op die zijn toegesneden op specifieke businessbehoeften. In zo’n situatie is sprake van een hybride landschap.

Waarom een Gold partner?

Een Gold Partner beschikt aantoonbaar over alle kennis en ervaring die nodig is om dit landschap perfect in te richten.
Advanced Programs heeft deze op drie terreinen:
● cloud platform
● data analytics
● data platform

Wat betekent dit voor u?
1. Dat we niet alleen adviseren over de migratie naar cloud, maar deze ook daadwerkelijk uitvoeren. Daarna kunnen we beheer, onderhoud en support voor onze rekening nemen.

2. Dat we als specialist in cost management helpen om kosten te besparen. Het Microsoft portfolio is groot, wij adviseren over de slimme inzet van onderdelen.

3. Door databronnen te koppelen, kan data gecombineerd worden en zijn er diepere inzichten uit te halen. Inzichten presenteren we op een begrijpelijke manier via een visueel aantrekkelijk dashboard. Daarnaast maken we datasets beschikbaar voor reporting.

4. Dat wij een omgeving leveren die aan alle wettelijke eisen voldoet.

5. Dat we eventuele problemen veel sneller verhelpen doordat we korte lijntjes hebben met Microsoft en zelf veel kennis in huis hebben. Ook toetsen we bij hun experts of de door ons bedachte architectuur echt de beste is.

6. Dat onze ontwikkelaars veel sneller nieuwe apps bouwen. Er komt meer focus op applicatiemodernisering en het toevoegen van businessfunctionaliteit door de op low-code gebaseerde Microsoft Power Apps te omarmen. Code schrijven is minder nodig. Het automatiseren van afgebakende, steeds terugkerende handelingen gaat met Power Apps eveneens makkelijker.

7. Dat onze medewerkers betere service leveren. Ze doen voortdurend nieuwe kennis op over het Microsoft-portfolio en hebben meer plezier in hun werk.

Advanced Programs bewijst waarde in de praktijk

Advanced Programs hielp al tal van organisaties soepel te migreren naar Azure, de Microsoft-cloud. Daaronder zijn grote spelers als Graydon en PZEM. Zij gingen over op een gecontroleerde, gefaseerde manier. Hierdoor beschikken ze over een schaalbare omgeving, waardoor ze sneller, betere keuzes maken. Informatie is eerder beschikbaar, met hoge kwaliteit.

Als Gold Partner hebben wij dus alles in huis om ook uw landschap te moderniseren, functionaliteiten toe te voegen, snel nieuwe toepassingen te bouwen en u zorgeloos te laten overgaan naar een nieuwe IT-omgeving. Dit zorgt voor gemoedsrust, meer wendbaarheid en een groter aanpassingsvermogen onder veranderende omstandigheden. Daardoor kunt u succesvoller zijn.

Meer weten over hoe wij uw organisatie kunnen helpen met het toevoegen van waarde door migratie naar de cloud? Neem dan contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Vul het formulier in, of neem vrijblijvend contact op met:

Erwin Wolters
Business Unit Manager
E: erwin.wolters@advancedprograms.nl
T: +31 (0)88 400 2300

Neem hier contact met ons op

© 2019 | Advanced Programs | Privacy Statement